MaasBuren.nl

Inloggen of inschrijven

Gesprekken met ondernemers in bizarre tijd.


  • Dorp: Middelaar, Molenhoek, Mook, Plasmolen
  • Rubriek: Nieuws

Deze dagen heb ik, uiteraard telefonisch, contact gezocht met meerdere ondernemers in onze gemeente Mook en Middelaar. Enerzijds om me nader te laten informeren door ondernemers zelf, anderzijds om uiting te geven aan mijn medeleven. Diverse gegevens heb ik vooraf verkregen via Vera Wanders, onze gemeentelijke bedrijfscontactfunctionaris. 

GESPREKKEN MET ONDERNEMERS
Uiteraard ontbreekt de tijd, zeker in de huidige bizarre situatie met alles wat op de gemeente zelf afkomt als gevolg van het Coronavirus, om contact op te nemen met alle ondernemers. Daarom heb ik me nu beperkt tot diverse horeca-ondernemers en bedrijven in de sfeer van recreatie en toerisme. Want de consequenties in deze branche zijn zeer heftig. Overigens is dat bij veel andere ondernemers eveneens het geval. Wat helder is uit alle gesprekken is dat bij die ondernemers zonder meer het belang van de zorg voor gezondheid en veiligheid van iedereen centraal staat. Maar daarnaast is er uiteraard zorg over de toekomst van hun onderneming, hun restaurant of hun recreatiebedrijf. Die zorg is er ook voor hun personeel. En niets maakt zo onzeker als de nu niet te beantwoorden vraag hoelang dit allemaal gaat duren.

VEERKRACHT EN ELKAAR vASTHOUDEN
Tegelijkertijd valt me op de veerkracht van de gesproken ondernemers. Niet het hoofd laten hangen, maar zodra dat weer volop kan de mouwen extra opstropen. Op de gemeentelijke website wordt bij de berichten over het Coronavirus speciaal aandacht besteed aan wetenswaardigheden voor ondernemers. Zie daarvoor: https://www.mookenmiddelaar.nl/actueel/coronavirus_42920/  Mijn dank is groot voor de openhartige gesprekken en ook hier past dat we elkaar zoveel mogelijk (in figuurlijke zin) vasthouden.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.