Maasburen.nl

Inloggen of inschrijven

Excursie Landgoed de MookerheideJan J. Luden uit Driebergen bouwde in 1903 Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos. Natuurmonumenten is bezig het landgoed weer in ere te herstellen. Ga mee op 19 januari tijdens een excursie over Landgoed Jachtslot de Mookerheide.

Altijd al willen dwalen door een uniek jachtslot in jugendstil-stijl? Dat kan nu tijdens de rondleidingen op Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Ondanks dat de restauratie nog moet beginnen gaan we toch al naar binnen. Ga mee en kom alles te weten over Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Benieuwd naar de originele badkamer uit 1903? Natuurlijk wordt ook de toren niet vergeten. Kijk hooguit over de bomen en ontdek de omgeving.

Jan Luden wilden in de kassen een tuinderij beginnen. Nu meer dan 100 jaar later staan de kassen en tuinen na restauratie er geweldig bij en worden er volop groenten en fruit geteeld. Natuurmonumenten werkt op het landgoed aan het herstel van het parkbos. Oude historische paden worden weer zichtbaar gemaakt en oude bomen worden vrijgemaakt van omliggende begroeiing. Tijdens de excursie zal de gids laten zien wat er op het landgoed is gedaan en wat Natuurmonumenten nog op stapel heeft staan.

Praktische informatie
Tijdens deze excursie op 19 januari word je om 14.00 uur welkom geheten met een lekker kopje koffie bij de Landwinkel, Heumensebaan 2 in Molenhoek. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga ja op pad en vertelt de excursie-boswachter je alles over het landgoed en de plannen van Natuurmonumenten. De middag duurt tot 16.30 uur. In het jachtslot zitten veel trappen en geen lift. Zorg dus dat je goed ter been bent. Er kunnen maximaal 15 mensen mee. Wil je ook mee? Meld je dan aan via www.natuurmonumenten.nl/mookerheide en dan doorklikken naar activiteiten. Deelname kost 6 euro per persoon. Niet-leden betalen 9 euro per persoon. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!