CAM Lezing "Hebzucht. Over de normalisering van een ondeugd", door dr. Jeroen Linssen.

CAM - Culturele Activiteiten Molenhoek

Details

Donderdag 30 maart 2023 van 20:00 tot 22:00 uur
Afgelopen
Esdoornlaan 5, Molenhoek

"Hebzucht. Over de normalisering van een ondeugd",  
door dr. Jeroen Linssen. 

Is hebzucht alleen maar destructief, of sorteert deze passie ook voordelige effecten voor de samen-leving? Hoe hebben de filosofen gedacht over de grote en kleine graaiers in de loop van de tijd? Hoe keek men aan tegen winst en woeker? Is hebzucht oorzaak of oplossing van een economische en financiële crisis? Hoe zijn vermarkting en investeren (in jezelf) doorgedrongen tot in alle sectoren van de huidige samenleving?

Deze en andere boeiende vragen komen aan bod in de lezing die Jeroen Linssen houdt onder de titel "Hebzucht - Over de normalisering van een ondeugd".

Dr. J.A.A. Linssen (1960) is universitair hoofddocent sociale en politieke filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij houdt zich bezig met de geschiedenis van de liberale en neoliberale kunst van het besturen en met de opkomst van "het ondernemende zelf". In 2019 publiceerde hij het boek "Hebzucht. Een filosofische geschiedenis van de inhaligheid". Uitgeverij Vantilt, Nijmegen.

CAM - Culturele Activiteiten Molenhoek

Waar
Middelaar, Molenhoek, Mook, Plasmolen, Buiten onze gemeente

Over de organisator

CAM - Culturele Activiteiten Molenhoek
De Stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM) organiseert voor de inwoners van Molenhoek, Mook en omgeving, (semi-) culturele activ...... Lees meer