CAM Lezing "De gouden tijden van Sicilië", door drs. Ron Milder.

CAM - Culturele Activiteiten Molenhoek

Details

Donderdag 2 februari 2023 van 20:00 tot 22:00 uur
Afgelopen
Esdoornlaan 5, Molenhoek

"De gouden tijden van Sicilië",
door drs. Ron Milder.

Wij denken bij Sicilië wellicht eerst aan de Etna en de maffia, maar dit unieke eiland is zoveel meer. Het was vanwege de geografische ligging altijd al een kruispunt voor de omliggende culturen geweest. De sporen van deze culturen zijn nog overal te vinden. Ron Milder neemt u mee naar twee roemrijke perioden uit de geschiedenis van Sicilië.

We beginnen bij de Griekse Oudheid met de stad Syracuse als bloeiend middelpunt. Vervolgens gaan we naar het Middeleeuwse Palermo waar onder invloed van Arabische kaliefen, Normandische heersers en vorsten van de Hohenstaufen, een tolerante samenleving ontstond met een unieke gemengde architectuur.

Ron Milder, studeerde Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij organiseert twee á drie keer per jaar particuliere groepsreizen met een voorbereidende cursus voor ouderen.

CAM - Culturele Activiteiten Molenhoek

Waar
Middelaar, Molenhoek, Mook, Plasmolen, Buiten onze gemeente

Over de organisator

CAM - Culturele Activiteiten Molenhoek
De Stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM) organiseert voor de inwoners van Molenhoek, Mook en omgeving, (semi-) culturele activ...... Lees meer