Details

Zondag 2 oktober 2022 tussen 14:00 en 16:00
Over 6 dagen

U bent van harte uitgenodigd voor de opening van de expositie van Marlou Essink. Op zondag 2 oktober is Marlou aanwezig om haar werk toe te lichten. 

Marlou is als kinderfysiotherapeut werkzaam op de afdeling Revalidatie in het Radboudumc. In haar vrije tijd schildert zij graag. De basis is aquarel maar ze vindt het erg leuk om verschillende materialen in haar aquarel te gebruiken zoals bijvoorbeeld inkt of papier.

In 2003 is Marlou gestart met schilderen. Haar stijl is niet natuurgetrouw of realistisch, ze vindt het plezierig als schilderijen wat te fantaseren overlaten. Sterke contrasten en lijnen kenmerken haar aquarellen. Geïnspireerd door de werkelijkheid gaat zij op zoek naar het 'bijzondere' en probeert die vervolgens betekenis te geven. Schilderen is een soort ontdekkingsreis waar zij in haar vrije tijd volledig in op kan gaan.

Marlou is helemaal niet van het traditionele aquarelleren, geen waterige pasteltinten voor haar. Het liefst gebruikt zij juist diverse kleuren met veel pigment en volle verf. Zowel aan haar vaders kant (Essink), als aan haar moeders kant (Horsthuis) uit Ootmarsum, zit schilderen in het bloed. Haar “leermeesters” zijn de bekende aquarellisten Margot van Vegchel, Gerda Mentens, Guy Gruwier en Jacky Pearson, bij wie zij een aantal masterclasses heeft gevolgd.

 “Schilderijen die wat te fantaseren overlaten. Waar je in wegdroomt. Betekenis geven aan dat wat je ziet. Ik laat je vrij om in mijn werk te zien wat je voelt”, aldus Marlou. 

Zij hoopt dat haar werken deze ruimte opfleuren en ze uitlokken tot een praatje of een extra bezoekje aan het LOP

In oktober en november kunt u het werk van Marlou bewonderen in het LOP.
__________
< Terug naar homepage Dorpsraad Molenhoek.
< Naar de agenda van de dorpsraad.

Waar
Molenhoek

Anderen uitnodigen

Wil je dat nog meer mensen meedoen? Nodig ze uit!
Print uitnodiging

Over de organisator

Dorpsraad Molenhoek
Een leefbaar Molenhoek, dat doe je samen! Dorpsraad Molenhoek maakt zich sterk voor een dorp waarin inwoners oog hebben voor elkaar, door...... Lees meer