Details

Zaterdag 16 oktober 2021 tussen 19:00 en 21:00
Afgelopen
Avilaweg 15, Mook

Scouting Nederland organiseert dit jaar voor de 64e keer de Jamboree On The Air (JOTA). Van 15 tot en met 17 oktober leggen scouts wereldwijd contact met elkaar via radioverbindingen. Scouting Don Bosco uit Mook doet dit jaar ook mee met dit evenement. Zij worden hierbij ondersteund door een groep radio scouts vanuit heel Nederland om dit weekend een groot succes te maken.


Voor de JOTA worden bij alle deelnemende scouting groepen antennes opgesteld, vaak op zelf gebouwde torens, om via de zendapparatuur met elkaar in verbinding te komen. Ook in Mook worden er verschillende antennes opgebouwd zodat er via verschillende golflengtes gecommuniceerd kan worden. Zo communiceren ze met andere groepen in Nederland, maar ook Scandinavië, Australië en de Verenigde staten behoort tot de mogelijkheden.


De leden van Scouting Don Bosco zullen tijdens dit weekend bezig zijn met communiceren op allerlei manieren. De jongste leden (vanaf 5 jaar) beginnen met gesproken communicatie en eenvoudige codetaal, De oudste leden zullen gebruik maken van morse code en seinen om contact met elkaar en andere scoutinggroepen te onderhouden.


Benieuwd hoe zo’n scouting weekend er uit ziet? Op zaterdagavond van 19:00 tot 21:00 zijn alle belangstellenden welkom voor een “kijkje in de keuken” bij scouting Don Bosco Mook. Voor de nieuwsgierigen die ons nog niet kennen: wij zijn te vinden op Avilaweg 15 in Mook.

Waar
Mook

Over de organisator

Scouting Don Bosco
Scouting Don Bosco is een scouting vereniging in Mook. Wij organiseren scouting activiteiten voor onze jeugdleden.... Lees meer