Laatste Eucharistieviering Georgiuskerk Heumen live op GL8 TV

GL8 - Omroep in Mook en Middelaar & Heumen

Details
Zondag 22 november 2020 tussen 10:30 en 12:00
Afgelopen

Zondag 22 november vindt de laatste Eucharistieviering plaats in de Georgiuskerk in Heumen. De sluiting van een kerk heeft grote impact op parochianen. Vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus mogen er maximaal 30 bezoekers tegelijkertijd in de kerk aanwezig zijn. De contactraad en het bestuur van de Twaalf Apostelen waar de Georgiuskerk onder valt hebben daarom lokale omroep GL8 benaderd om deze viering live uit te zenden.

Het sluiten van een kerk is voor parochianen en emotionele gebeurtenis. Om iedereen de gelegenheid te geven de laatste viering mee te kunnen beleven hebben de contactraad en het bestuur van De Twaalf Apostelen in overleg met lokale omroep GL8 een mogelijkheid gevonden om parochianen vanuit huis toch deze laatste viering in ‘hun’ kerk mee te laten beleven. 

Deze viering wordt live via GL8 TV en internet uitgezonden voor parochianen en andere geïnteresseerden. De viering begint om 10.30 uur en duurt tot ± 12.00 uur.

GL8 TV is te zien via Caiway kanaal 12, KPN kanaal 1322, Ziggo kanaal 36/348. De link naar de website is te zien via www.gl8.nl.

Laatste bezoek

De kerk zal na de dienst nog open zijn tot ca. 15.30 uur om parochianen de gelegenheid te geven nog een laatste bezoek te brengen aan de kerk en eventueel nog een kaarsje aan te steken. Uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter afstand en met mondkapje.

Sluiting kerk

Bij het sluiten van een kerkgebouw moet deze formeel aan de eredienst worden onttrokken. Onderdeel hiervan is het uitdragen van het Allerheiligste en het verwijderen van de Altaarsteen. 

De kerk wordt gesloten en krijgt een woonbestemming.

Waar
Buiten onze gemeente
Over de organisator
GL8 - Omroep in Mook en Middelaar & Heumen
GL8, de lokale omroep door enthousiaste vrijwilligers die programma's voor radio, (tekst-) tv en website maken. We publiceren ook via soc...... Lees meer