Details

Vrijdag 21 juni 2019 van 20:30 tot 23:00 uur
Afgelopen
Zwarteweg 60
6596 MJ Milsbeek, Nederland

Deze avonden staan garant voor een unieke beleving. Op warme zomeravonden gebeurt er ietsbijzonders in de bossen: de vliegend herten komen tevoorschijn. We gaan op zoek naar deze spectaculairste en grootste insecten van Europa. Overdag houden deze grote kevers zich schuil, veelal tussen de begroeiing of in de strooisellaag. Zodra de avond valt, gaan vooral de mannetjes op pad, op zoek naar een vrouwtje dat ergens hoog in een boom zit. De mannetjes kunnen wel bijna negen centimeter groot worden. Toch laat het vliegend hert zich niet zo maar ontdekken. De kever leeft in oude eikenbossen met veel dood hout. Het vliegende hert is erg zeldzaam. Wil je meer weten over het vliegend hert en hem in het echt bewonderen? Ga dan met ons mee! De boswachter vertelt je alles over de leefwijze en de habitat van het vliegend hert.

Unieke ervaring
Zodra het laatste schemerlicht verdwijnt, gebeurt er nog iets magisch in het bos. Maar wat dat is, houden we nog even geheim. Het maakt de avond helemaal compleet, gegarandeerd een unieke ervaring!

Praktische informatie
We vertrekken om 20.30 uur vanaf parkeerplaats bij eethuis De Diepen, Zwarteweg 60 in Milsbeek. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De wandeling duurt tot ongeveer 22.30 uur. Er kunnen maximaal 20 mensen mee. Wil je ook mee? Deelname kost 7 euro per persoon. Niet-leden betalen 10 euro per persoon. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!

Over de organisator

Natuurmonumenten Rijk van Nijmegen
Welkom bij Natuurmonumenten in het Rijk van Nijmegen. Wij hebben diverse natuurgebieden voor onze leden in eigendom en beheer. Heumensoor...... Lees meer