20 jaar Happen & Trappen Maasheggen Maasduinen

Details

Vrijdag 12 juli 2024 van 10:00 tot 20:00 uur
Afgelopen
kunsthuis De Bakkerij
Kerkstraat, Bergen, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 27 oktober 2024

Kunst bekijken, het rivierenlandschap verkennen en dineren op verschillende locaties. Dat is kort samengevat Happen en Trappen: een culinaire ontdekkingstocht op de fiets door het Noord-Limburgse Maasduinengebied en de Brabantse Maasheggen. Onze route bestaat twintig jaar. Al vanaf 2004 een geslaagd “uitje”. Gemiddelde waardering: 8,4.

In 2004 zijn we begonnen met Culinair Happen & Trappen in de Maasheggen en Maasduinen. Het succes is mede te danken aan de mooie natuurgebieden de Maasheggen en de Maasduinen met haar bochtige fietspaden. Brabant en Limburg zijn in de route verbonden terwijl juist in het verleden, meestal in verband met provinciale subsidies, men bijna niet over de Maas ging. De gastvrijheid en het eten wordt door de deelnemers erg gewaardeerd. Ook kunst spreekt vaak tot de verbeelding. Er zijn in 2010 prachtige fietspaden aangelegd in de Maasheggen.

U fietst ook ten noorden van Gennep, waar de Niers in de Maas uitmondt, langs het voormalig Genneperhuis. Dit gebied is onlangs heringericht. De route in de Maasduinen is in 2012 iets uitgebreid met een uitkijktoren in de Maasduinen en de ruïne van Kasteel Bleijenbeek.

Op de volgende locaties wordt u ontvangen:
• Kunsthuis De Bakkerij, Bergen
• Hotel Restaurant Riche, Boxmeer
• Restaurant Het Veerhuis, Oeffelt
• Restaurant Bij Koos, Ottersum
• Restaurant Landgoed Bleijenbeek, nabij Afferden

Waar
Buiten onze gemeente
Waarover
Eten / drinken, Natuur / dieren
Wat
Evenement / feest / markt, Tentoonstelling

Over de organisator

Claus Burgers
Ik verzorg al sinds 2002 exposities in ons pand in het Limburgse Bergen. Kom regelmatig in en door Mook en organiseer ook exposities op andere bijzonder locaties. Ook in Mook.... Lees meer