Lezing door Prof. Dr. Marc van Berkel: De erfenis van oorlog en de uitdagingen van het heden

Dorpsraad Molenhoek

Details

Woensdag 8 mei 2024 van 20:00 tot 22:00 uur
Afgelopen

Jongere generaties hebben vaak weinig begrip van de realiteit van oorlog. Ze groeien op in een tijd van vrede en veiligheid, waarin het moeilijk is om de grimmige realiteit van gewapende conflicten te bevatten. Toch worden we nog steeds geconfronteerd met de nasleep van historische gebeurtenissen zoals de Holocaust, waarbij onverdraagzaamheid in de vorm van antisemitisme en vreemdelingenhaat nog steeds springlevend zijn.

In een boeiende lezing zal Marc van Berkel dieper ingaan op de complexiteit van deze problemen. Hij zal het belang benadrukken van goed onderwijs over de Holocaust om antisemitisme en desinformatie tegen te gaan. Ook zal hij bespreken hoe de nawerkingen van historische gebeurtenissen zoals de Holocaust nog steeds voelbaar zijn in onze moderne samenleving.

Daarnaast zal Van Berkel ingaan op recente ontwikkelingen, zoals de opkomst van complottheorieën en rechts-populistische bewegingen, en de wereldwijde heropleving van antisemitisme. Hij zal de parallellen trekken tussen het heden en het verleden, en ons uitdagen om na te denken over de lessen die we kunnen trekken uit de geschiedenis.

De lezing zal ook ruimte bieden voor interactie en discussie. Het is een uitgelezen kans om te leren van elkaars standpunten en gezamenlijk na te denken over de uitdagingen van onze tijd.

Mis deze lezing niet en reserveer nu uw plek voor deze unieke gelegenheid. Samen kunnen we een beter begrip ontwikkelen van de erfenis van oorlog en de weg vooruit vinden naar een vreedzamere toekomst.

Praktisch

  • Entree: gratis
  • Consumpties voor eigen rekening
  • Betalingen met pin/contactloos (niet contant)
  • Reserveren is verplicht: stuur voor 1 mei een mail naar , met uw naam, woonplaats en het aantal mensen dat deze activiteit wil bijwonen. 
  • U ontvangt in de week voor de activiteit een mail waarin we u laten weten of we uw reservering al dan niet kunnen bevestigen. In het LOP is plaats voor 40 gasten. 
  • De organisatie is in handen van Henny Morshuis en Piet Roberts.

__________
< Terug naar homepage Dorpsraad Molenhoek.
< Naar de agenda van de dorpsraad.

Waar
Molenhoek
Waarover
Onderwijs / educatie / voorlichting
Wat
Presentatie / lezing / onderzoek

Reacties

Over de organisator

Dorpsraad Molenhoek
Een leefbaar Molenhoek, dat doe je samen! Dorpsraad Molenhoek maakt zich sterk voor een dorp waarin inwoners oog hebben voor elkaar, door...... Lees meer