Opening expositie over textiel: mooi en inspirerend!

Dorpsraad Molenhoek

Details

Zondag 7 april 2024 van 14:00 tot 16:00 uur
Afgelopen

Het is weer zover! Er is een mooie inspirerende expositie van textiel samengesteld die 7 april wordt geopend en heel april en mei is te bewonderen.

Over het algemeen wordt textiel gezien als een functioneel gebruiksvoorwerp en is er de neiging om het minder snel een podium te geven. Toch zijn er tal van textielartiesten die via het medium van vezels, kleuren, structuren en technieken uitdrukking geven aan hun creatieve geest. Omdat wij hier in Molenhoek een zeer actieve kern hebben van creatieve mensen vinden wij, Marleen Tordoir en Cora Rohrbach, het leuk om dit voor een wat breder publiek te laten zien.

Diversiteit aan textieltechnieken en toepassingen
Dit keer zijn het verschillende technieken afkomstig van diverse mensen hier uit de omgeving van Molenhoek. Zo zullen het werken zijn voor aan de muur, maar ook gemaakt zijn om te dragen.

Onder andere is er werk te bewonderen van Marijke van der Laan die een volledig handgemaakte quilt laat zien. Carolien Guittard stelt een wandschilderij ter beschikking dat ze met de hand heeft geborduurd. Ook zal er een gevilt wandschilderij te zien zijn gemaakt door Dorien van Voorden. Een voorbeeld van de te dragen objecten is een mooie sjaal geweven met de overshottechniek van Lenneke Peters en een gebreide omslagdoek van Sanneke Bruinewoud. Uiteraard is er nog veel meer te zien om een indruk te geven wat er allemaal met textiel gedaan kan worden. 

Kijken met de ogen
We willen erop wijzen dat dit allemaal met liefde is gemaakt. Houd hier dan ook rekening mee als u de werken bekijkt. Handen thuis en kijken met de ogen. Zo blijft alles langer mooi.

Daarnaast nodigen we u uit om, als u hier warm van wordt, een keer te komen kijken bij de weefochtend (elke tweede zaterdag van de maand 10:00 - 12:00), de spinochtend (elke derde zaterdag van de maand 10:00 - 12:00) en de breimiddagen (elke tweede en vierde dinsdag van de maand van 14:00 - 16:30).

Wij nodigen u van harte uit voor de opening van deze expositie op zondag 7 april om 14 uur.

Tot snel!
Marleen Tordoir & Cora Rohrbach

__________
< Terug naar homepage Dorpsraad Molenhoek.
< Naar de agenda van de dorpsraad.

Waar
Molenhoek
Waarover
Kunst / cultuur, Recreatie / ontspanning
Wat
Tentoonstelling

Reacties

Over de organisator

Dorpsraad Molenhoek
Een leefbaar Molenhoek, dat doe je samen! Dorpsraad Molenhoek maakt zich sterk voor een dorp waarin inwoners oog hebben voor elkaar, door...... Lees meer