Eerste hulp bij psychische problemen MHFA

Details

Meerdaagse activiteit
22, 29 jan., 5 en 12 feb.
Tijdstip
van 09:30 tot 12:30 uur
Pro Persona
Nijmeegsebaan, Nijmeegsebaan 61, 6525 DX Nijmegen, Nederland
Uiterste inschrijfdatum
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Cursus Mental Health First Aid Eerste hulp bij psychische problemen.

Deze cursus is gratis en bedoeld voor inwoners/vrijwilligers/professionals uit regio Gelderland-Zuid met weinig of geen kennis van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg). 

Bijna de helft van de volwassenen in Nederland krijgt ooit in zijn leven te maken met mentale klachten. Dus ook mensen om jou heen. Volg daarom de cursus Standaard Mental Health First Aid. Dan leer je signalen van mentale klachten herkennen en weet hoe je bij zulke problemen kunt ondersteunen.

Met de cursus Standaard MHFA vergroot je je kennis over psychische aandoeningen bij volwassen en leer je signalen van mentale klachten herkennen. Je oefent hoe je het gesprek kunt aangaan met iemand bij wie je mentale klachten vermoedt en hoe je kunt handelen als iemand in een crisis verkeert. Met de kennis en vaardigheden die je in deze cursus leert, kun je echt het verschil maken in het leven van iemand die het psychisch moeilijk heeft.

Deze cursus bestaat uit 12 lesuren verdeelt over vier dagdelen. Je ontvangt het handboek MHFA, een e-learningmodule, een toets en een certificaat. Heb je alle bijeenkomsten bijgewoond, de e-learning en de toets met goed gevolg afgesloten? Dan ben je officieel First Responder MHFA.

Heeft u interesse in deelname stuur dan een e-mail aan:

Datums (4)
Maandag 22 januari 2024 van 09:30 tot 12:30 uur (afgelopen)
Maandag 29 januari 2024 van 09:30 tot 12:30 uur (afgelopen)
Maandag 5 februari 2024 van 09:30 tot 12:30 uur (afgelopen)
Toon meer
Waar
Buiten onze gemeente

Over de organisator

Pro Persona Preventie
Pro Persona heeft nog niets over zichzelf geschreven.